• English

Speedhoc RSS feed Facebook Twitter

 

Intervju: Hansjörg Kaufman, Floorball4All

2013.05.29

Vi fortsätter denna intervju serie med en man som verkligen är passionerad för innebandyn och att hjälpa missgynnade barn. 
    Varför och hur startade du med Floorball4All?
På en studie resa till Brasilien under 2003 jag, en schweizisk a swiss ungdomsarbetare och pionjär, mötte obeskrivlig fattigdom i flera städer. Det jag såg i dessa områden påverkade mig djupr och jag visste att jag måste göra någonting med innebandy för att hjälpa dessa barn. Så jag kom tillbaka till schweiz och 2005 startade jag "Floorball4all".

    Kan du berätta för oss om några länder du varit i och dina upplevelser där?
Jag har varit i många olika länder över hela världen. Varje resa har sin speciella känsla. Men väldigt imponerande var resorna till Mozambique och Nepal, där fattigdomen är väldigt, väldigt berörande. För mig, känsl det alltid lite som att komma hem, när jag besöker våra projekt där, möter tränarna, som har blivit goda vänner och när jag ser vad som händer där på grund av innebandyn. Självklart är det nära mitt hjärta att komma tillbaka till Brasilien, eftersom det var där allt startade åtta år sedan.

    Hur har mottagandet av innebandyn varit i nya länder?
Vi har fördelen med vår sport att ingen känner till innebandy. Så för alla är detta en ny, attraktiv, dynamisk och snabb sport. Alla kan väldigt snabbt börja spela innebandy. Vi behöver inte mycket material och underlaget spelar inte så stor roll. Det här är alla anledningar till att innebandy mottas väldigt bra i nya länder. Sist men inte minst: alla vet att man inte kan tjäna mycket pengar i denna sport, så korruptionen har inget intresse i innebandyn. Detta är en stor fördel över fotboll.

    Hur har du upplevt samarbetet med Speedhoc?
Vi är väldigt, väldigt glada över att vara pertners med Speedhoc. I detta samarbete är det inte affärerna som regerar utan hjärtat och de personliga kontakterna. Mycket av Speedhocs material har letat sig fram till de länderna där vi behöver dem. Med detta hjälper Speedhoc att förändra världen.

Tack Hansjörg! Vi hyllar verkligen Hansjörg, Benjamin och alla andra på Floorball4All för ett underbart initiativ och arbete. Vi hoppas att ni får göra många liknande resor i framtiden. 

Om det finns någon av er som läser detta som will hjälpa Floorball4all i deras ansträngningar, kontakta dem då på info@floorball4all.ch och säg hej från Speedhoc.

Floorball4All - http://www.floorball4all.ch/

Copyright © 2012 Speedhoc | Produkter | Om Speedhoc | FAQ | Kontakt | Mail: webb@speedhoc.com